Adviseur externe veiligheid (vergunningverlener) – 0,89 tot 1 fte

Wat doet de RUD?

De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers.

Wat ga jij doen?

Jij adviseert over externe veiligheid bij ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast geef je adviezen over omgevingsvergunningen en toezichtprocedures voor Bevi-inrichtingen. Ook behandel je complexe (meervoudige) aanvragen voor omgevingsvergunningen, maak je kwantitatieve risico analyses en verleen je ontheffingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Je onderhoudt contacten binnen – en werkt samen met – de Veiligheidsregio Utrecht, gemeenten, de Provincie en andere specialisten op het gebied van externe veiligheid (o.a. van de Omgevingsdienst Regio Utrecht). Je wilt jouw inhoudelijke kennis verder ontwikkelen en deelt deze kennis met collega’s binnen en buiten de organisatie. Ook signaleer je ontwikkelingen in jouw vakgebied en vertaal je deze naar consequenties voor zowel de RUD Utrecht als voor opdrachtgevers.

Waar voldoe jij aan?

In een snel veranderende wereld, met ingrepen in de infrastructuur en woningbouw, kan de externe veiligheid in het geding komen. Jij weet hoe je moet handelen en hoe je je standpunt overtuigend verdedigt. Je bent communicatief vaardig en klantgericht. Verder:

Heb je gerichte werkervaring en kennis van relevante wetgeving zoals Wabo, Bevi, Bevt en Bevb.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?

Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen adviseur, vergunningverlener, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Omdat er veel ontwikkelingen zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van de Omgevingswet, willen we in kunnen spelen op veranderingen. Dit vraagt om samenwerking en flexibiliteit van alle collega’s. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en heb je de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

Wat krijg je van ons?

Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je een salaris voor deze van maximaal € 4.696,60 per maand op basis van een 36-urige werkweek. De functie wordt ingeschaald in schaal 10 of 11, afhankelijk van de kennis en ervaring die je mee brengt.

De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Meer informatie / solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kunt je terecht bij Ruben Polman (Adviseur Externe Veiligheid, vergunningverlening Bedrijven) via telefoonnummer 06-55498092.

Voor meer informatie over de procedure van deze vacature kun je terecht bij Sanne Willekers (Adviseur HRM) via telefoonnummer 06-55498018 of per email via s.willekers@rudutrecht.nl.

Mail je brief en CV uiterlijk zondag 28 april 2019 onder vermelding van “sollicitatie adviseur externe veiligheid” naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Gesprekken worden gepland op donderdag 2 mei 2019.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.