Adviseur HRM (20-36 uur)

Vacature

Bij de RUD werken we talent gedreven. Ben jij een ster in het maken van plannen (talent Planmaker), voel jij meteen sfeer aan (talent Sfeervoeler), vind je het leuk om vraagstukken uit te zoeken (talent Ontrafelaar) of heb je juist een ander passend talent? Solliciteer dan als HR adviseur om de organisatie, en dus de mensen, verder te ontwikkelen zodat de medewerkers kunnen werken aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving.

Collega's RUD Utrecht

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. De RUD is een talentgerichte organisatie. Bij ons werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons van een uitvoeringsorganisatie naar een technisch adviserende uitvoeringsdienst en partner in de energietransitie. Dit is een veranderopgave voor de organisatie en haar medewerkers, die wij vanuit HRM op een talentgerichte wijze ondersteunen. We omarmen hierbij de visie van Luk Dewulf.

We zoeken een adviseur HRM!
Als adviseur HRM ben je onderdeel van het cluster HRM binnen het team Bedrijfsvoering. Samen met Leontien (medewerker HRM), Cynthia (senior-adviseur HRM) en Daan (adviseur HRM) zorg jij ervoor dat de opgaven op HRM-gebied gerealiseerd worden. Omdat de RUD een relatief kleine organisatie is, krijg je de kans om met het HRM-pakket in de breedste zin van het woord bezig te zijn. Zo ben je adviseur en sparringspartner voor de managers op het gebied van voornamelijk operationele en tactische (HRM) vraagstukken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld advisering op het gebied van de CAO, ziekteverzuim, Werving en Selectie, personele regelingen, het functiehuis of individuele casuïstiek. Ach, eigenlijk hoeven we jou niet uit te leggen wat een HRM adviseur doet.

We werken samen met onder andere een Arbodienst, salarisbureau en een verzuimspecialist. Jij voert regie over deze processen en bent het aanspreekpunt. Ook word jij de expert op het gebied van de CAO en andere rechtpositionele regelingen. Daarnaast controleer je contracten en brieven. Je bent een sparringspartner voor Leontien, als ze op vakantie is kan je haar vervangen in de operationele HRM taken. Wij gebruiken AFAS, ervaring daarmee is dan ook een pré. Het schrijven van een stuk is voor jou geen probleem en je draait graag mee in HR of organisatiebrede projecten, zoals het medewerkerstevredenheidsonderzoek, talentenprogramma of Omgevingswet.

Wie ben jij?
Je bent een HRM’er in hart en nieren en je krijgt energie van werken in een klein cluster waarin we gebruik maken van ieders talent om zo gezamenlijk onze doelen te bereiken. We bestaan sinds 2014 en zijn continu bezig om HRM verder te professionaliseren. Niet alles is perfect, maar daar raak jij niet van in de war; je krijgt juist zin om mee te bouwen. Het schakelen tussen operationeel en tactisch niveau gaat je moeiteloos af.

Omdat het HRM cluster klein is, draag je veel verantwoordelijkheden. Daarom is het belangrijk dat je in staat bent zelfstandig te werk te gaan. Nog niet overal liggen structuren of plannen voor; jij krijgt er juist energie van om deze te creëren. Je spoort fouten makkelijk op, zo zorg je er samen met Leontien voor dat HR brieven en contracten foutloos de deur uit gaan.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen adviseur HRM, vergunningverlener, adviseur, manager, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering. Je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kan inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kan je een deel van de tijd thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar dan doe je mee aan ons Young Professionals programma. Ben je ouder, dan zijn er ook talloze evenementen zoals borrels, een DOE dag en een Kerstfeest waar je aan mee kan doen.

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je ook een jaarsalaris van maximaal €70.164,- bruto (schaal 10; €5.847,98 inclusief IKB van 22,37% per maand) Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. De RUD Utrecht volgt de CAO Provinciale sector. De functie is voor onbepaalde tijd. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar.

Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je standaard 144 uur verlof.

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Mail je cv en motivatiebrief onder vermelding van “Adviseur HRM” naar werkenbij@rudutrecht.nl. Wij sluiten de vacature, zodra we een geschikte kandidaat hebben aangenomen. Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Cynthia Ghurahoo via eerdergenoemde e-mail of op het nummer 06-14987251.

Wil je graag weten aan o.a. welke mensen je advies zult gaan geven, dan vind je bijgaand een link voor een filmpje over de RUD: RUD Boa's landelijk gebied - YouTube.

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.