Adviseur milieukwaliteit geluid (1 FTE)

Vacature

Ben jij bekend in de wereld van geluid, laat het ons horen en kom ons team versterken!

Collega met geluidsmeter

De RUD is een talentgerichte organisatie. We kijken daarom niet alleen naar wat iemand aan vaardigheden heeft geleerd, maar vooral ook naar talenten en ontwikkelpotentieel. Ben jij een Kennisspons, Ontrafelaar, Samenbrenger of Bruggenbouwer of heb je andere talenten die het vervullen van deze functie tot een succes maken? Reageer dan nu op deze vacature!

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht bestaat uit vier onderdelen: Bedrijfsvoering, Bodem & Ondergrond, Water, Natuur en Landschap (WNL) en Bedrijven. Jij komt te werken bij het laatste onderdeel. Het cluster Handhaving Bedrijven bestaat uit ongeveer 23 medewerkers, die afwisselend binnen en buiten het kantoor van de RUD hun werkzaamheden verrichten.

Wat ga jij doen?
Bij de RUD Utrecht lever je binnen een team van specialisten een belangrijke bijdrage om de kwaliteit en veiligheid van natuur en de leefomgeving te bewaken en te verbeteren. Hiervoor voer je een binnen het vakgebied geluid en trillingen een breed takenpakket uit (zowel het geluidberekeningen als het uitvoeren van geluidmetingen bij bijvoorbeeld bedrijven en evenementen (ook in de avond en/of nachtperiode). Als adviseur milieukwaliteit geluid ben je onderdeel van een team van deskundigen met de specialismen geur, lucht, licht, geluid, RO en externe veiligheid. De gebundelde specialistische kennis in het team Specialisten maakt ons een professionele partner voor gemeenten en provincie. Ook werk je regelmatig samen met andere RUD-collega’s om integraal advies te geven.

Een dag in de praktijk ziet er ongeveer zo uit:
Vandaag is het dinsdag dus onze vaste werkdag op kantoor. Gisteravond een geluidsmeting gedaan dus genoeg te doen. We beginnen de dag met het doornemen van e-mails en het plannen van afspraken. Er zijn weer nieuwe projecten toegewezen en dringende verzoeken om geluidsadvies zijn binnengekomen. Even met de collega’s Wim, Celien, Gido, Rob en Aljan bespreken wie wat kan oppakken. Als alles is georganiseerd, kan de dag echt beginnen! Oja, gemeten data van de geluidsmeting eerst nog even naar de laptop kopiëren. Dan snel naar de eerste afspraak. Het eerste item op de agenda is een overleg met collega’s over een uitbreiding van een bedrijf. Omdat het nogal politiek gevoelig is, worden alle in en outs goed besproken met vergunningverlener Huub en jurist Kas. We brainstormen over mogelijke juridische risico’s en de geluidsreducerende maatregelen om zo de balans te vinden wat wettelijk nog kan en milieu hygiënisch verantwoord is. Na een inspirerend overleg is het tijd voor het uitwerken en analyseren van de geluidmeting in de geluidbewaking software. Alle stoorgeluiden worden verwijderd, waardoor alleen de belangrijkste geluidsbron overblijft. Na een gezellige lunch met collega’s, keer je terug naar de werkplek voor de verder analyse van de verzamelde meetgegevens. Je duikt diep in de cijfers en vergelijkt ze met de geldende normen en richtlijnen. Worden bij de verschillende woningen de toegestane waarden overschreden? Zo ja, welke oplossingen zijn er mogelijk? Het is als het oplossen van een puzzel, waarbij elk stukje informatie van cruciaal belang kan zijn. Gelukkig is er bij alle woningen geen overschrijding geconstateerd. In een kort en bondig, maar wel compleet rapport worden de resultaten verwerkt. Nadat dit besproken is met je collega Wim stuur je dit op naar de handhaver.

De dag nadert zijn einde, maar er staat nog een belangrijke vergadering op de agenda. Je ontmoet een projectleider van een bedrijf dat geluidsintensieve activiteiten wil gaan uitvoeren, maar tegelijkertijd ook heel erg belangrijk is in de energietransitie. Hij presenteert de globale plannen en vraagt om informatie wat wij als RUD kunnen bieden in de toekomst als dit project gaat lopen. Het doel is om een evenwicht te vinden tussen het realiseren van deze activiteiten en de omgeving, zodat iedereen tevreden kan zijn. Een heel interessant project waar we zeker de komende tijd zeker mee aan de slag gaan.

Wat breng je mee?
Voor deze uitdagende en zelfstandige functie binnen een team met gemotiveerde en professionele collega’s zoeken wij een collega met HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in projectmatig werken, kent de relevante wet- en regelgeving en weet wat er speelt op het gebied van geluid. Tevens heb je kennis van wegverkeerslawaai, de procedure hogere waarden, industrielawaai, zonebeheer en actieplannen. Vanwege de komst van de Omgevingswet ben je bekend met deze nieuwe wetgeving en met name wat dit betekent voor het aspect geluid.

Je bent creatief in het overbruggen van tegengestelde belangen en je beschikt over goede communicatieve- en adviesvaardigheden. Ook heb je organisatie-, politieke- en bestuurlijke sensitiviteit. Je bent sterk in analyseren, onderkent causale verbanden in vraagstukken en doorziet onderlinge relaties. Je houdt van plannen en organiseren, je bent klantgericht en je kunt resultaatgericht werken. Digitale systemen zijn jou niet vreemd, met name Geomilieu is voor jou bekend terrein. Je bent iemand die graag het initiatief neemt en je weet jezelf staande te houden in een complex krachtenveld. Als geluidsadviseur functioneer je als teamplayer met uitstekende contactuele (en commerciële) vaardigheden, creativiteit in het creëren van oplossingen en beschik je over een loyale, flexibele en klantgerichte instelling.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen adviseur, handhaver, vergunningverlener, manager of toezichthouder. Je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kan inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kun je thuiswerken. We organiseren talloze evenementen zoals borrels, een DOE dag en een Kerstfeest. Ben je onder de 35 jaar dan doe je mee aan ons Young Professionals programma.  

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je een salaris.

Functie

Schaal

Bruto per jaar incl. IKB

Bruto per maand op basis van 36 uur

Exclusief IKB

Inclusief IKB

Toetser en Vergunningverlener B

Schaal 10 (medior)

€ 70.176

€ 4.778

€ 5.848

Toetser en Vergunningverlener A

Schaal 11 (senior)

€ 81.708

€ 5.564

€ 6.809

           

Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. De RUD Utrecht volgt de CAO Provinciale sector. De functie is voor onbepaalde tijd. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof. 

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Mail je cv en motivatiebrief onder vermelding van “Adviseur Milieukwaliteit Geluid” vóór 31 augustus 2023 naar rud_hrm@rudutrecht.nl.

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je het beste contact opnemen met Marius Puhl, m.puhl@rudutrecht.nl, tel 06-55498063).

Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Leontien Asschert (rud_hrm@rudutrecht.nl, tel. 50053600).

Talent staat bij ons centraal, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Bij de RUD streven we naar een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en werk doet waar je plezier en energie uit haalt. We weten dat hoe je naam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt en wat je gelooft niets zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.