Wegens de corona-maatregelen is ons kantoor gesloten. Het werk gaat zoveel mogelijk door.

Bodeminformatie

Als u een huis of een perceel koopt, is het raadzaam om na te gaan of er een bodemverontreiniging bekend is. Zo voorkomt u dat u als nieuwe eigenaar voor verrassingen komt te staan. De RUD verstrekt bodeminformatie.

Hoe vindt u informatie?

U kunt deze informatie opvragen bij het landelijke bodemloket: www.bodemloket.nl/kaart. Voer de adresgegevens in bij zoekfunctie. Verschijnen er geen gegevens, verschijnen er geen gegevens, neem dan contact op met het bodemloket van de RUD als ook voor aanvullende informatie.  Als u na het raadplegen van het landelijke bodemloket aanvullende informatie wilt, kunt u een e-mail sturen naar bodemloket@rudutrecht.nl. U krijgt binnen drie werkdagen antwoord van één van onze medewerkers.

Gemeenten ontvangen ook bodeminformatie.  Informatie in relatie tot bijvoorbeeld een bouwvergunning of informatie over ondergrondse tanks is bekend bij de gemeente. Hieronder leest u waar binnen de gemeente u bodeminformatie kunt opvragen.

Gemeente Contact
Amersfoort bodeminformatie Amersfoort (digitaal formulier)
Baarn bodemloket.baarn@rudutrecht.nl
Bunschoten bodem@bunschoten.nl
Eemnes  info@eemnes.nl
Houten website gemeente Houten
Leusden registratie@leusden.nl
Lopik  bodemloket.lopik@rudutecht.nl
Nieuwegein website gemeente Nieuwegein
Soest website gemeente Soest
Utrecht Omgevingsrapportage
Woudenberg bodeminformatie Woudenberg (digitaal formulier)

Voor de overige gemeenten binnen de provincie Utrecht wordt de gemeentelijke bodeminformatie ontsloten via het geoloket van de omgevingsdienst Regio Utrecht (OdrU): ga naar www.odru.nl tabblad geoloket.