Eén jaar bij de RUD waarvan 9 maanden thuis

Verhaal

Rian werkt alweer sinds 30 december vorig jaar bij ons, toch heeft ze nog weinig collega’s live gezien of gesproken. Tot maart bracht ze namelijk veel tijd door in Leusden, waar ze een opleiding bij AFAS volgde. Rian was er net klaar voor om de collega’s bij de RUD beter te leren kennen, toen de corona-maatregelen van kracht werden.

""

“Ik werk nu bijna een jaar bij de RUD, maar ik ken nog steeds 2/3de van het bedrijf niet,” vertelt Rian. Rian is onze applicatiebeheerder voor AFAS en volgde daarvoor de eerste maanden een opleiding. Dat betekende 3 dagen in Leusden en 2 dagen op kantoor. Ze was net een week klaar met haar opleiding toen we allemaal thuis gingen werken. Het thuiswerken gaat Rian goed af. “Het werk is sowieso digitaal, en het contact met collega’s van bedrijfsvoering is goed.”

Den Haag

Thuiswerken betekent voor Rian: in Den Haag werken. Daarmee heeft deze periode ook een voordeel voor haar. Het scheelt behoorlijk wat reistijd. Om lekker te zitten in Den Haag heeft ze al meteen aan het begin van de thuiswerkperiode een bureau en een beeldscherm aangeschaft. “Met een surface aan de eettafel zitten, daar kreeg ik rugklachten van.”

Skypen

Zeker met een lekkere werkplek hoefde Rian zich niet enorm aan te passen aan het thuiswerkleven. Veel vrienden van haar zitten in het buitenland dus ze is al gewend aan skypen. Ook aan veranderen van werkomgeving is ze gewend: voor de RUD werkte ze drie maanden mee aan het digitaliseren van cultureel erfgoed bij Europeana en een maand bij een uitgeverij. Beide klussen sluiten aan op haar opleiding ‘Book and Digital Media Studies’, maar haar hart ligt bij data en IT. Daarom vroeg ze aan Skyscrapers om werk in deze richting. Dit bracht haar naar de RUD en de opleiding bij AFAS.

Portaal

Als applicatiebeheerder werkt Rian vooral samen met financiën en onze andere applicatiebeheerders. Wat wij straks van haar werk gaan merken, is bijvoorbeeld dat de vragen en verzoeken over AFAS zoveel mogelijk via een portaal ingediend en afgehandeld gaan worden. Dus: niet meer bellen of mailen. “Zo is alles beter bij te houden en het is overzichtelijker.” Het portaal maakt het integreren met collega’s wel weer uitdagender, maar Rian heeft er vertrouwen in dat dit helemaal goed komt als we weer wat vaker op kantoor kunnen werken.