Ga goed voorbereid zwemmen

Nieuws

Wie de komende tijd gaat zwemmen, doet er goed aan van tevoren zwemwater.nl te raadplegen. Door de aanhoudende droogte is de waterstand bij de zwemwaterlocaties laag. Hierdoor kan de bodem in de zwemzone vanaf de waterkant steiler aflopen dan bij een normale waterstand. Bovendien warmt het water door het lage waterpeil en de hoge temperaturen sneller op. Onder deze omstandigheden kunnen blauwalgen zich snel ontwikkelen.

""

Door de steile bodem kunt u sneller in dieper water terecht komen. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen en ongeoefende zwemmers. Van zwemmen in water met veel blauwalgen kunt u een geïrriteerde huid, maagkrampen en diarree krijgen. 

Wie veilig wil zwemmen, gaat naar één van de 27 officiële zwemwaterlocaties  in de provincie Utrecht. Hier worden de veiligheid en hygiëne gecontroleerd. Actuele informatie vindt u op de borden ter plekke, op zwemwater.nl en de zwemwater-app. Met vragen en meldingen over zwemwater kunt u contact opnemen met toezichthouders van de RUD via 030-702 3333 of zwemwater@rudutrecht.nl