Handhaver B (1fte)

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers.

Wat ga jij doen?
Je coördineert het handhavingsproces, je bereid controles voor en voert deze uit. Hierbij controleer je bedrijven op hun milieuprestaties en de correcte naleving van beleid en wet- en regelgeving. Door jouw kennis en ervaring ben je in staat om overtredingen te signaleren en waar nodig handhavend op te treden op meerdere complexe en brede beleidsterreinen. Naar aanleiding van de controles stel je rapportages en brieven op en verzorg je de administratieve afhandeling. Je signaleert tijdig of- en welke specialisten of juristen er moeten worden ingeschakeld. Daarnaast reageer je op milieuklachten en handel je deze op correcte wijze af. Je draait ook mee in de consignatiedienst. Verder adviseer je over complexe handhavingszaken, neem je deel aan werk- en projectgroepen en geef je voorlichting aan publiek en belanghebbenden. Je bent inhoudelijk ambassadeur voor de RUD Utrecht richting opdrachtgevers en klanten.

Waar voldoe jij aan?

· Afgeronde HBO opleiding;

· Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring;

· Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (Wm, Activiteitenbesluit, PGS-richtlijnen, Wabo, agrarische sector, energie ed.)

· Je kunt goed zelfstandig werken, maar je werkt net zo graag in teamverband;

· Je beschikt over een goede dosis energie en je bent resultaatgericht;

· Je weet mensen te overtuigen en je kunt goed omgaan met weerstand;

· Jouw positieve instelling breng je over op anderen;

· Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en je bent omgevingssensitief. Je kunt je goed verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken in dit werkveld;

· Je bent gedisciplineerd, orderlijk en je werkt systematisch. Je kunt goed overweg met digitale systemen.

· Je bent in bezit van een rijbewijs B;

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen adviseur, vergunningverlener, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Omdat er veel ontwikkelingen zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van de Omgevingswet, willen we in kunnen spelen op veranderingen. Dit vraagt om samenwerking en flexibiliteit van alle collega’s. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en heb je de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

Wat krijg je van ons?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je een salaris voor deze van maximaal € 4.158,69 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10). De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een full-time werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Meer informatie / solliciteren?
Voor meer informatie over de procedure van deze vacature kun je terecht bij Sanne Willekers via telefoonnummer 06-55498018 of per email via s.willekers@rudutrecht.nl.

Mail je brief en CV uiterlijk vrijdag 30 augustus 2019 onder vermelding van “sollicitatie handhaver B bedrijven” naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Gesprekken worden gepland op woensdag 11 september 2019 (in de middag) en maandag 16 september 2019 (in de ochtend).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.