Wegens de corona-maatregelen is ons kantoor gesloten. Het werk gaat zoveel mogelijk door.

Handhaver B/C bodem (0,8-1fte)

Ben jij een bodembeschermer die met de voeten in de klei staat? Dan is dit dé vacature voor jou!

Wat ga jij doen?
Je houdt je bezig met toezicht- en handhavingstaken inzake de Wet Bodembescherming (Wbb), het Besluit Bodemkwaliteit (Bbk) en de Ontgrondingenwet in de provincie Utrecht. De nadruk van de functie ligt op het toezichthouden op de naleving van het Besluit bodemkwaliteit en bij het vakinhoudelijk controleren van saneringen in het kader van de Wet bodembescherming (Wbb). Ook zijn het opsporen van illegale saneringsactiviteiten en overtredingen van het Bbk onderdeel van je functie. Indien noodzakelijk treed je zelf bestuursrechtelijk op of ondersteun je bij strafrechtelijk optreden.

Als Handhaver B/C houd je je concreet bezig met het:

Wie zijn wij?
De Regionale RUD Utrecht voert sinds 2014 in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht werkzaamheden uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de uitvoeringsdienst werken ongeveer 150 medewerkers, waarvan zo’n 120 handhavers en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Het eerste jaar heeft vooral in het teken gestaan van opbouw van de organisatie en het realiseren van de productie voor de deelnemers. In de fase waarin we ons nu bevinden moet aandacht vooral uitgaan naar consolideren, doorontwikkelen en innoveren. RUD Utrecht is een outputgefinancierde organisatie, die met de invoering van de Omgevingswet voor een ingrijpende transformatie staat.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een jonge organisatie met een informele en open cultuur. Het cluster Bodem bestaat uit ongeveer 30 medewerkers die afwisselend binnen en buiten het kantoor van de RUD hun werkzaamheden verrichten. Naast je rol van Handhaver, bouw je mee aan de interne organisatie en je krijgt de ruimte voor jouw ideeen en initiatieven. Talent vinden we belangrijk en we stimuleren om dit in te zetten voor de organisatie.

Wat vragen wij jou?
Je bent een zelfstandige bodembeschermer die met de voeten in de klei staat. Je werkt graag samen met je collega’s om samen de gestelde doelen te behalen. Het werken bij een typische omgevingsdienst past bij je, omdat jij je thuis voelt in zo’n dynamische omgeving. De vele ontwikkelingen die spelen, zoals de invoering van de Omgevingswet, vragen om flexibiliteit. Je kunt je verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken van het werkveld en goed kan omgaan met weerstand. Voor deze functie heb je het volgende te bieden:

Contact
Heeft de RUD Utrecht de baan die je altijd wilde? Reageer in ieder geval uiterlijk 23 oktober 2020.

Wil je meer details over deze functie?
Neem dan contact op met Aaldrik Hulshof, Coördinator Cluster Bodem, via  06-55498000 of a.hulshof@rudutrecht.nl.

Wil je meer informatie over de procedure van deze vacature?
Neem dan contact op met Jage van Uuden, HR-adviseur a.i., via 06-51602934 of via j.vanuuden@rudutrecht.nl.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek.
Mail je CV en motivatiebrief uiterlijk 23 oktober 2020 onder vermelding van “sollicitatie Handhaver Bodem B/C” naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Je krijgt uiterlijk op 30 oktober 2020 een reactie op je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken vinden op kantoor van de RUD in Utrecht plaats in week 45 en 46.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.