Handhaver B/C - cluster Bodem (0,8 - 1 fte)

Vacature

Ben jij een bodembeschermer die met de voeten in de klei staat? Dan is dit dé vacature voor jou!

""

Wat ga jij doen?

Je houdt je bezig met toezicht- en handhavingstaken inzake de Wet Bodembescherming (Wbb), het Besluit Bodemkwaliteit (Bbk) en de Ontgrondingenwet in de provincie Utrecht. De nadruk van de functie ligt op het toezichthouden op de naleving van het Besluit bodemkwaliteit en bij het vakinhoudelijk controleren van saneringen in het kader van de Wet bodembescherming (Wbb). Ook is het opsporen van illegale saneringsactiviteiten en overtredingen van het Bbk onderdeel van je functie. Indien noodzakelijk treedt je zelf bestuursrechtelijk op of ondersteun je bij strafrechtelijk optreden.

Als Handhaver B/C houd je je concreet bezig met het:

 • uitvoeren van gebiedscontroles, waarbij actief gezocht wordt naar illegale situaties zoals illegale saneringen en overtredingen van het Bbk;
 • toezicht houden op complexe en/of bestuurlijk gevoelige saneringen en hebt daarbij een adviserende rol;
 • verrichten van inspecties en onderzoek, signaleren van afwijkingen en overtredingen in procedures en/of uitvoering van wet- en regelgeving;
 • zo nodig corrigerend en/of verbaliserend optreden en zorg dragen voor de afhandeling van formele besluitvorming;
 • beoordelen van diverse bodemrapportages;
 • inhoudelijk ambassadeur zijn voor een aantal van onze opdrachtgevers.
 • volgen en signaleren van ontwikkelingen, verrichten van onderzoek en adviseert over de vertaling naar beleid, regelgeving en procedures;
 • voorlichting geven aan publiek en belanghebbenden en rapporteren over je bevindingen.

Wie zijn wij?

De Regionale RUD Utrecht voert sinds 2014 in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht werkzaamheden uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de uitvoeringsdienst werken ongeveer 150 medewerkers, waarvan zo’n 120 handhavers en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Het eerste jaar heeft vooral in het teken gestaan van opbouw van de organisatie en het realiseren van de productie voor de deelnemers. In de fase waarin we ons nu bevinden moet aandacht vooral uitgaan naar consolideren, doorontwikkelen en innoveren. RUD Utrecht is een output gefinancierde organisatie, die met de invoering van de Omgevingswet voor een ingrijpende transformatie staat.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een jonge organisatie met een informele en open cultuur. Het cluster Bodem bestaat uit ongeveer 30 medewerkers die afwisselend binnen en buiten het kantoor van de RUD hun werkzaamheden verrichten. Naast je rol van Handhaver, bouw je mee aan de interne organisatie en je krijgt de ruimte voor jouw ideeen en initiatieven. Talent vinden we belangrijk en we stimuleren om dit in te zetten voor de organisatie. 

 • een brutomaandsalaris maximaal € 4.004,93 (schaal 9) of €4.386,29 (schaal 10) per maand op basis van een 36-urige werkweek. (cao Provincies)
 • een fulltime werkweek is 36 uur, maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlofuren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.
 • individueel keuzebudget, een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom.
 • een bijdrage aan je pensioen
 • opleidingen, coaching en intervisie om continue te blijven leren en verbeteren.
 • mogelijkheid om plaats-en tijd onafhankelijk te werken.  
 • Young Professional programma met leerzame en leuke activiteiten voor medewerkers onder de 35 jaar.
 • personeelsactiviteiten zoals de jaarlijkse Doe-dag, Kerstfeest en borrels.

Wat vragen wij jou?

Je bent een zelfstandige bodembeschermer die met de voeten in de klei staat. Je werkt graag samen met je collega’s om samen de gestelde doelen te behalen. Het werken bij een typische omgevingsdienst past bij je, omdat jij je thuis voelt in zo’n dynamische omgeving. De vele ontwikkelingen die spelen, zoals de invoering van de Omgevingswet, vraagt om flexibiliteit. Je kunt je verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken van het werkveld en goed kan omgaan met weerstand. Voor deze functie heb je het volgende te bieden:

 • een afgeronde HBO opleiding;
 • minimaal 2 jaar relevante ervaring op het gebied van bodemsaneringen en bij voorkeur ook met handhaving;
 • je kunt controles en handhavingszaken zelfstandig oppakken;
 • in bezit van een rijbewijs B;
 • kennis van relevante wet-en regelgeving, in elk geval Wet Bodembescherming en het Besluit bodemkwaliteit is in je voordeel;

Contactinformatie

Wil je meer details over deze functie?  
Neem dan contact op met Aaldrik Hulshof, Coördinator Cluster Bodem, via telefoonnummer 06-55498000 of per e-mail via a.hulshof@rudutrecht.nl.

Wil je meer informatie over de procedure van deze vacature?
Neem dan contact op met Cynthia Ghurahoo, HR adviseur, via telefoonnummer 06-14987251 of per  e-mail via c.ghurahoo@rudutrecht.nl

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek.
Mail je CV en motivatiebrief  onder vermelding van “sollicitatie Handhaver Bodem B/C” naar rud_hrm@rudutrecht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.