Handhaver C (2,0 fte) - cluster Landschap

Nieuws

We zoeken een handhaver: Je beschikt inmiddels over werkervaring als handhaver en je bent toe aan de volgende stap in je carrière!

''''

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht is georganiseerd in vier verschillende bundelingen van clusters namelijk Bedrijfsvoering, Bedrijven, Bodem en “Water, Natuur en Landschap”.

We zoeken een handhaver: Je beschikt inmiddels over werkervaring als handhaver en je bent toe aan de volgende stap in je carrière!

Wat ga je doen?
In deze functie ben je inhoudelijk bezig met het uitvoeren van toezichts- en handhavingstaken voor het cluster Landschap. De nadruk van de functie ligt op het vakinhoudelijk controleren van ontheffingen en meldingen alsmede het constateren van vrije veld delicten genoemd in de Interim Omgevingsverordening provincie Utrecht d.d. 10 maart 2021. Wanneer dit noodzakelijk is, treed je bestuursrechtelijk op. Hieronder staan enkele taken omschreven:

  • Je houdt toezicht en verricht handhavende werkzaamheden.
  • Je verricht inspecties en onderzoek, signaleert afwijkingen en overtredingen in procedures en/of uitvoering van wet- en regelgeving.
  • Je rapporteert over de bevindingen en verzorgt de administratieve afhandeling van handhavingszaken.
  • Je treedt corrigerend en/of verbaliserend op en adviseert over de toepassing van bestuursdwang en zorgt voor de afhandeling van formele besluitvorming.
  • Je geeft voorlichting, verstrekt informatie en aanwijzingen aan publiek en belanghebbenden.

In de praktijk betekent dit dat je naar buiten gaat, daar kun je allerlei zaken tegenkomen. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een illegale demping van een sloot, of omdat iemand illegaal zijn perceel heeft opgehoogd. Of je rijdt buiten en ziet reclameborden in een weiland die daar eigenlijk niet horen. Ook kun je met onze boot vanaf het water zaken tegenkomen, zoals boten die langer zijn dan toegestaan of illegaal aangelegde steigers.

Wie ben jij?
Je wordt enthousiast van bovenstaande tekst en je wilt graag een bijdrage leveren aan een schoner milieu- en natuurbehoud.
Je kunt je verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken van het werkveld
. Je weet je staande te houden tegenover bijvoorbeeld een boos persoon. Door jouw manier van communiceren kun je de andere persoon rustig krijgen of houden. Verder ben je gedisciplineerd, ordelijk en systematisch en kun je goed met digitale systemen overweg.

Je beschikt al over enkele jaren ervaring als toezichthouder/handhaver en bent klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen handhaver, vergunningverlener, adviseur, manager of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kunt inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele- en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kun je gedeeltelijk thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar, dan doe je mee aan ons Young Professionals programma. Ben je ouder, dan zijn er ook talloze evenementen waar aan je kunt deelnemen, zoals borrels, een DOE dag en een kerstfeest.

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s bieden we je ook een salaris. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je kunt worden ingeschaald in de aanloopschaal 8 of in de functionele schaal, schaal 9 met een maximum van €4.004,93 per maand op basis van een 36-urige werkweek.

De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Je kunt dit voor meerdere doeleinden inzetten, bijvoorbeeld je maandsalaris verhogen door dit   elke maand uit laten betalen. Een fulltime werkweek is 36 uur, maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week en bouw je hierdoor 204 extra verlofuren per jaar op. Je hebt sowieso recht op 144 uur verlof.

Solliciteren?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en motivatiebrief onder vermelding van “Handhaver C Landschap” voor 27 januari 2022 naar rud_hrm@rudutrecht.nl

Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met David Bergenhenegouwen, per e-mail d.bergenhenegouwen@rudutrecht.nl of per telefoon 06-55498077.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 9 februari 2022.