Handhaver C grondwaterbescherming

Vacature

Ben jij een toezichthouder/handhaver met enige werkervaring (MBO 4 niveau) en zoek je afwisselend werk bij bedrijven, in de natuur en op kantoor? Lees dan gauw verder!

""

De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht bestaat uit vier teams: bedrijfsvoering, bedrijven, bodem + ondergrond, en water, natuur en landschap (WNL)”.

Wat ga je doen?

Je gaat op locatie bodemenergiesystemen controleren op basis van vergunningen, maar je kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld een illegale afvaldumping in een grondwaterbeschermingsgebied. Met je werk draag je bij aan de kwaliteit en kwantiteit van het grondwater en maak je gebruik van de duurzame energie (bodemenergiesystemen) mogelijk. Wat je onder andere gaat doen:

  • Je houdt toezicht en verricht handhavende werkzaamheden.
  • Je verricht inspecties en onderzoek, signaleert afwijkingen en overtredingen in procedures en/of   uitvoering van wet- en regelgeving.
  • Je rapporteert over de bevindingen en verzorgt de administratieve afhandeling van handhavingszaken.
  • Je treedt corrigerend en/of verbaliserend op en adviseert over de toepassing van bestuursdwang en zorgt voor de afhandeling van formele besluitvorming.
  • Je geeft voorlichting, verstrekt informatie en aanwijzingen aan publiek en belanghebbenden.

In de praktijk betekent dit een gevarieerde baan, waarin je zowel naar bedrijven gaat als buiten in de natuur controles uitvoert.

Wie ben jij?

Je wilt graag een bijdrage leveren aan een schoner milieu en natuurbehoud. Je kunt je verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken van het werkveld. Je weet om te gaan met eventuele emoties van mensen die je aanspreekt op overtredingen. Verder ben je ordelijk en systematisch en kun je goed met digitale systemen overweg. Je hebt een MBO 4-diploma en werkt al enkele jaren als toezichthouder/handhaver, en bent klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?

Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen handhaver, vergunningverlener, adviseur, manager of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Als jij je talenten kunt inzetten, dan vliegt de dag voorbij. In onze informele- en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kun je gedeeltelijk thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar, dan doe je mee aan ons Young Professionals-programma. Ben je ouder, dan zijn er ook verschillende evenementen waar aan je kunt deelnemen, zoals een DOE-dag en diverse sportieve activiteiten, maar ook gezellige (team)borrels.

Wat hebben we jou te bieden?

Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s bieden we je natuurlijk ook een salaris. Je wordt ingeschaald in de functieschaal 9 met een maximum van € 4.370,42 per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Je startsalaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

De RUD Utrecht volgt de cao Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Je kunt dit voor meerdere doeleinden inzetten, bijvoorbeeld je maandsalaris verhogen door dit  elke maand uit te laten betalen. Een fulltime werkweek is 36 uur, maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week en bouw je hierdoor 204 extra verlofuren per jaar op. Je hebt sowieso recht op 144 uur verlof.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en motivatiebrief onder vermelding van “Handhaver C Ondergrond” voor 16 januari 2023 naar rud_hrm@rudutrecht.nl Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Frank van Raad, per e-mail: f.vanraad@rudutrecht.nl of per telefoon: 06-55498009.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 5 en/of 6 van 2023.  Als je wordt uitgenodigd, vragen we je om van tevoren een talentenscan te doen. Zo leren wij meer over jou dan uit een brief of cv en dit biedt mooie aanknooppunten voor een gesprek.