Wegens de corona-maatregelen is ons kantoor gesloten. Het werk gaat zoveel mogelijk door.

Pragmatische Juridisch adviseur (0,88 fte)

Wil jij jouw kennis en ervaring op het gebied van handhaving inzetten om het juridisch cluster van de RUD Utrecht te versterken? Dan is dit dé vacature voor jou!

Wat ga je doen?
Jij bent de juridisch vertegenwoordiger van de RUD Utrecht en haar opdrachtgevers in bezwaar-en beroepsprocedures. Jij doet er alles aan om hen van kwalitatief juridisch advies te voorzien met betrekking tot de vergunningverlening en handhavingprocedures voor de taakvelden bodem en/of bedrijven. Als juridisch adviseur houd je je bezig met het:

Wie zijn wij?
De Regionale RUD Utrecht voert sinds 2014 in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht werkzaamheden uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de uitvoeringsdienst werken ongeveer 150 medewerkers, waarvan zo’n 120 handhavers en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Het eerste jaar heeft vooral in het teken gestaan van opbouw van de organisatie en het realiseren van de productie voor de deelnemers. In de fase waarin we ons nu bevinden moet aandacht vooral uitgaan naar consolideren, doorontwikkelen en innoveren. RUD Utrecht is een output gefinancierde organisatie, die met de invoering van de Omgevingswet voor een ingrijpende transformatie staat.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een jonge organisatie met een informele en open cultuur. Het juridisch cluster bestaat uit 8 juristen. Naast je rol van juridisch adviseur, bouw je mee aan de interne organisatie en je krijgt de ruimte voor jouw ideeen en initiatieven. Talent vinden we belangrijk en we stimuleren om dit in te zetten voor de organisatie.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een pragmatische jurist, die graag samenwerkt met collega’s. Het werken bij een typische omgevingsdienst past bij je, omdat jij je thuis voelt in zo’n dynamische omgeving. De vele ontwikkelingen die spelen, zoals de invoering van de Omgevingswet, vraagt om flexibiliteit. Juridische vraagstukken hebben jou altijd geboeid en dat blijven ze doen. Dankzij jouw analytische vermogen, weet jij snel de (juridische) kern van de zaak te analyseren en weet deze mondeling en schriftelijk helder te verwoorden. Voor deze functie heb je het volgende te bieden:

Contactinformatie
Heeft de RUD Utrecht de baan die je altijd wilde? Reageer in ieder geval vóór 10 oktober 2020.

Wil je meer details over deze functie? Neem dan contact op met Charlotte Brunell, Coördinator juridisch cluster, via 06-55498015 of  c.brunell@rudutrecht.nl.

Wil je meer informatie over de procedure van deze vacature? Neem dan contact op met Jage van Uuden, HR adviseur a.i., via 06-51602934 of  j.vanuuden@rudutrecht.nl.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek.
Mail je CV en motivatiebrief uiterlijk 9 oktober 2020 onder vermelding van “sollicitatie Juridisch adviseur” naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Je krijgt uiterlijk op 16 oktober 2020 een reactie op je sollicitatie. De sollicitatiegesprekken vinden op kantoor van de RUD in Utrecht plaats in week 43 en 44.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.