Strategisch Manager (1,0 fte)

Nieuws

De RUD Utrecht is op zoek naar een nieuwe Strategisch Manager.

""

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht is georganiseerd in vier verschillende bundelingen van clusters namelijk Bedrijfsvoering, Bedrijven, Bodem en “Water, Natuur en Landschap”.

We zoeken een Strategisch Manager!
In verband met het vertrek van een Strategisch Manager zijn we op zoek naar een nieuwe Strategisch Manager specifiek voor de clusters die vallen onder Water, Natuur en Landschap (WNL).

De 42 medewerkers die jij aanstuurt zijn werkzaam in de clusters Wet Natuurbescherming, BOA’s, Landschap, PMV, Waterwet, Ontgrondingen, Zwemwater, Luchtvaart, Vuurwerk en de Juristen.

Je maakt onderdeel uit van het Managementteam (MT). Het MT komt elke dinsdagochtend samen en bestaat, naast wellicht jou, uit:

  • Hugo Jungen (directeur)
  • Michael van Bockel, Boris van de Water en Andre van Nieuwpoort (Strategisch Managers)
  • Natasja Spruit (Programmamanager)
  • Sywert Witteveen (Controller)
  • Paul Verkerk (directiesecretaris)
  • Cynthia Ghurahoo (HR)

Wat ga je doen?
Als Strategisch Manager bij de RUD Utrecht vervul je verschillende rollen op verschillende niveaus. Je bent een:

Coachend leidinggevende voor de medewerkers, je zet in op talent en hebt aandacht voor de individuele medewerkers.

Strategisch MT Lid: Je denkt mee over de koers en strategie van de RUD Utrecht. Je hebt een visie op de clusters waar jij verantwoordelijk voor bent en weet draagvlak te creëren.

Productiemanager: Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de vastgestelde doelen en je stuurt op de productie waarbij je de kwaliteit niet uit het oog verliest. We zijn immers een output gefinancierde organisatie. Hierbij word je ondersteund door coördinatoren van de clusters.

Gesprekspartner voor opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Niet alleen jij gaat in gesprek met de opdrachtgevers, maar je zorgt er ook voor dat de medewerkers de inhoudelijke samenwerking met opdrachtgevers verder uitbouwt.

Verandermanager: Je zorgt dat iedereen voorbereid is op de veranderingen die voor de RUD aanstaande zijn zoals de Omgevingswet en de ontwikkeling naar een technisch adviserende uitvoeringsdienst. Je weet welke houding en gedrag hierbij horen, en weet de medewerkers te motiveren en te enthousiasmeren om hierin mee te bewegen.

Wie ben jij?
Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich doordat je medewerkers in staat stelt het beste uit zichzelf te halen, dat ze taakvolwassen zijn en zelfstandig kunnen werken. Jij weet dat je dit alleen kan bereiken als je je medewerkers goed leert kennen en investeert in hun talent. Van nature geef je vertrouwen aan je medewerkers en bent met hen regelmatig in gesprek over hun persoonlijke ontwikkeling. Kortom, je bent een coachende manager en je bent niet hiërarchisch ingesteld.

Zoals de functie al doet vermoeden ben jij een strategisch denker maar kan je ook schakelen op verschillende niveaus. Met gemak kan jij stukken schrijven zoals MT stukken en rapportages. Je bent in staat jouw visie te formuleren en weet deze te vertalen naar concrete acties. Je beschikt over cijfermatig inzicht en analyserend vermogen omdat je ook verantwoordelijk bent voor de voortgang van de productie. Je beschikt over WO werk- en denkniveau en je hebt bij voorkeur al ervaring in een leidinggevende rol waarin je ook te maken hebt gehad met veranderprocessen.

Wat verwachten de medewerkers van jou als nieuwe manager?
Een kleine greep uit de verwachtingen van de medewerkers 😊: “We willen een coachende manager die stuurt van uit vertrouwen, inzet op talenten, de verantwoordelijkheden laag in de organisatie legt, die niet alleen stuurt op productie maar die ook de kwaliteit bewaakt, die nieuwsgierig is naar het werk, liefst met affiniteit voor toezicht en handhaving en stelt het belang van de RUD en het milieu voorop. De manager kan goed communiceren op alle niveaus’ en is zichtbaar, transparant, duidelijk en houdt zich aan de afspraken.”

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen manager, vergunningverlener, adviseur, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kan inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kan je gedeeltelijk thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar dan doe je mee aan ons Young Professionals programma. Ben je ouder, dan zijn er ook talloze evenementen waar aan je kan deelnemen zoals borrels, een DOE dag en een kerstfeest.

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je een salaris voor deze van maximaal €6199,42 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 13).

De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een full-time werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Solliciteren?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek.
Mail je cv en motivatiebrief onder vermelding van “Strategisch Manager WNL” voor 9 oktober 2021 naar rud_hrm@rudutrecht.nl

Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Hugo Jungen, per e-mail h.jungen@rudutrecht.nl of per telefoon 030-7023300

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.