Wegens de corona-maatregelen is ons kantoor gesloten. Het werk gaat zoveel mogelijk door.

Strategisch Manager (1,0 fte)

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers.

 

Plek in de organisatie:
We zijn op zoek naar een Strategisch Manager specifiek voor de clusters Bedrijven (Handhaving, Vergunningverlening en specialistische advisering).

 

Opdracht van de functie:
De Strategisch manager zorgt ervoor dat zijn team goed voorbereid is op de veranderingen die voor de RUD aanstaande zijn zoals de Omgevingswet. Een van de belangrijkste opgaven betreft de doorontwikkeling van risico- en data gestuurde toezicht en handhaving. Je hebt een visie over het cluster, je weet draagvlak te creëeren, weet wat daarvoor nodig is en je hebt aandacht voor de individuele medewerkers. Je zorgt ervoor dat het cluster de inhoudelijke samenwerking met haar opdrachtgevers verder uitbouwt. Hierbij ligt de focus dat medewerkers niet alleen naar de wettelijke kaders kijken, maar steeds meer een adviserende rol bij gebiedsontwikkeling oppakken.

Binnen de budgettaire randvoorwaarden en de vastgestelde inzet van mensen en materiele middelen ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de vastgestelde doelen en beleid. De strategisch managers vormen gezamenlijk met de directeur het Managementteam. Als integraal manager zal je in meerdere rollen moeten kunnen acteren op verschillende niveaus:

 

In de rol van MT lid

Als MT-lid adviseer je over het strategisch concernbeleid en vertaal je dit naar beleidsadviezen, voorbereiding en uitvoering. Je zorgt voor de integrale toetsing van managementadviezen.

 

In de rol van Integraal manager

Samenvattend is de opdracht van de strategisch manager:

 

 

Functie eisen

 

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen manager, adviseur, vergunningverlener, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Omdat er veel ontwikkelingen zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van de Omgevingswet, willen we in kunnen spelen op veranderingen. Dit vraagt om samenwerking en flexibiliteit van alle collega’s. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en heb je de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

 

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je uiteraard ook een salaris van maximaal €6199,32 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 13).

De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een full-time werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

 

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Mail je CV en motivatiebrief onder vermelding van “Strategisch Manager” voor 9 oktober 2020 naar rud_hrm@rudutrecht.nl

 

Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Cynthia Ghurahoo,

HRM, per e-mail via c.ghurahoo@rudutrecht.nl of per telefoon 030-7023134.

 

Op maandag 12 oktober 2020 vinden de gesprekken plaats