Toezichthouder Asbest (36 uur)

Vacature

Bij de RUD werken we talentgedreven. We kijken verder dan je CV. Welke talenten zet jij in om jouw werk als Toezichthouder Asbest het beste uit te voeren? Ben je altijd positief (talent Positivo), voel jij spanningen goed aan (Bruggenbouwer) of ben je altijd graag bezig (talent Bezige Bij)? Of heb je juist een heel ander talent? Laten we samen kijken hoe je dat in deze functie naar voren kan laten komen.

''''

Wat doet de RUD

De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. De RUD Utrecht is georganiseerd in vier verschillende bundelingen van clusters, namelijk Bedrijfsvoering, Bedrijven, Bodem en Wat, Natuur en Landschap. 

We zoeken een nieuwe toezichthouder Asbest

In deze functie ben je inhoudelijk bezig met het uitvoeren van toezichts- en handhavingstaken voor team Asbest. Het team bestaat momenteel uit 5 enthousiaste collega’s die afwisselend binnen en buiten het kantoor van de RUD hun werkzaamheden verrichten. We zijn een team dat volop in ontwikkeling is en waar een open cultuur heerst. Er is dan ook ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen om het werk beter en efficiënter te maken. 

Wat ga je doen?

Jouw taken bestaan uit het beoordelen en afhandelen van asbest sloopmeldingen (incl. de beoordeling van de asbestinventarisatierapporten). Daarnaast voer je inspecties uit bij asbestsaneringen en moet je zelf bestuursrechtelijk optreden wanneer dit noodzakelijk is. Hieronder staan enkele taken omschreven: 

  • Je houdt toezicht op zowel reguliere als complexe en/of bestuurlijk gevoelige saneringen en kan daarbij een adviserende rol vervullen.
  • Je verricht inspecties, signaleert afwijkingen en overtredingen in procedures en/of uitvoering van wet- en regelgeving.
  • Je treedt zo nodig corrigerend en/of verbaliserend op en draagt zorg voor de afhandeling van formele besluitvorming.
  • Je beoordeelt diverse sloopmeldingen, asbestinventarisatierapporten en saneringsvrijgaven.
  • Je volgt en signaleert ontwikkelingen, verzamelt informatie, verricht onderzoek en adviseert over de vertaling naar beleid, regelgeving en procedures.
  • Je geeft voorlichting, verstrekt informatie en aanwijzingen aan publiek en belanghebbenden en rapporteert over de bevindingen en verzorgt de administratief procedurele afhandeling van handhavingszaken.
  • Er bestaat de mogelijkheid dat er vanaf volgend jaar ook piketdiensten bijkomen. Hier draai jij dan ook in mee. 

Wie ben jij?

Je wordt enthousiast van bovenstaande tekst en je wilt graag een bijdrage leveren aan een schoner milieu- en natuurbehoud. Je kunt je verplaatsen in mensen en situaties, waardoor je oog hebt voor de verschillende invalshoeken van het werkveld. Verder ben je gedisciplineerd, ordelijk en systematisch en kun je goed met digitale systemen overweg

Daarnaast heb je ervaring met asbest en beschik je over een ADK certificaat/diploma (of ben je bereid deze te gaan halen). We vinden het daarbij belangrijk om een mooi gebalanceerd team te hebben. Hoewel affiniteit met werken bij de overheid wel van belang is, gaat wat ons betreft ervaring niet alleen over handhavingservaring. Ervaring met asbestsaneringen, kennis van saneringstechnieken en mensen met praktijkervaring in het veld wekken zeker ook onze interesse!

Waarom zou je willen werken bij de RUD?

Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen handhaver, vergunningverlener, adviseur, manager of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kunt inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele- en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kun je gedeeltelijk thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar, dan doe je mee aan ons Young Professionals programma. Ben je ouder, dan zijn er ook talloze evenementen waar aan je kunt deelnemen, zoals borrels, een DOE dag en een kerstfeest.

Wat hebben we jou te bieden 

Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je een salaris van maximaal € 5.008,11 (+22%IKB= €6.147,46/maand; schaal 9 of 10 van de CAO Provincies) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Daarna wordt je contract bij goed functioneren verlengd voor onbepaalde tijd. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Wil je meer weten over al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk ze hier!

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Solliciteer direct door te klikken op de knop ‘solliciteer direct’. 

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Victor Haver, via 06-50055147. Heb je meer vragen over de procedure? Neem dan contact op met Daan van Osta, via 06-29681946. Beiden zijn ook bereikbaar via werkenbij@rudutrecht.nl.

Solliciteer direct