Toezichthouder Wet natuurbescherming (1fte)

Je beschermt de natuur, terwijl er volop wordt gebouwd en ontwikkeld. Je staat op je strepen als dat nodig is en houdt rekening met alle betrokken belangen.

Wat je doet als toezichthouder

Jouw belangrijkste taak is goed contact onderhouden met alle ontheffingshouders en zorgen dat zij zich aan de voorschriften houden. Je hebt de flair om mensen mee te krijgen in jouw oplossingen en loopt het toch anders, dan weet jij precies hoe je moet handhaven. Je dagelijkse werk bestaat vooral uit:

Wat je meebrengt als toezichthouder

In een snel veranderende wereld, met ingrepen in de infrastructuur en woningbouw, kan de natuur in het geding komen, maar ook kansen krijgen. Jij weet hoe je moet handelen en hoe je jouw standpunt overtuigend verdedigt. Jouw sterke communicatieve vaardigheden helpen je daar goed bij. Verder:

Wat je betekent bij de RUD

Met jouw talent en ideeën voeg je veel waarde toe aan het ontwikkelen van onze organisatie. We staan open voor jouw initiatieven en de opties die je aandraagt om in te spelen op veranderingen (denk aan nieuwe wetgeving) om ons heen. Zo ben je dus niet alleen toezichthouder, maar ben je ook medevormgever van de RUD. Met jouw open houding en fijne manier van samenwerken vind je je weg in de organisatie. Ook als je eens op een andere plek werkt.

We werken in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht op het gebied van vergunningsverlening, toezicht en handhaving. Dat doen we met zo’n 150 collega’s, waarvan 120 Toezichthouders & Vergunningsverleners en 30 Medewerkers Bedrijfsvoering. Ons doel? Een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We zijn steeds meer een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers. Daarom breidt ons cluster Wet natuurbescherming verder uit.

Arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden bij de RUD

Een hele prettige werksfeer, met korte lijnen. We lopen makkelijk naar elkaar toe voor overleg. We helpen elkaar graag verder door met elkaar mee te denken. En we bieden je:

Kom ons verrijken met jouw talent

Help jij ons de Wet natuurbescherming optimaal na te leven? Solliciteer direct door je brief met cv te mailen naar rud_hrm@rudutrecht.nl, onder vermelding van “Sollicitatie Toezichthouder Wnb”. Eerst nog een vraag? Bel dan met Frank van Raad, coördinator bij het cluster Wet natuurbescherming, via 06-55498009.

Deze vacature sluit op 22 maart 2019 en de gesprekken vinden plaats op 28 maart 2019.