Vacature adviseur/vergunningverlener milieu - medior/senior (1 á 2 fte)

Nieuws

We zoeken een adviseur/vergunningverlener milieu!

Als medior/senior adviseur/vergunningverlener milieu bedrijven behandel je eenvoudige tot zeer complexe meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer, aanvragen voor omgevingsvergunningen en stel je maatwerkbesluiten op. Ook beoordeel je rapportages op het gebied van milieu (o.a. geur, luchtkwaliteit en berekeningen stikstofdepositie). Je beantwoordt inhoudelijke vragen van opdrachtgevers, burgers en aanvragers. Je organiseert vooroverleggen met bedrijven en adviseurs bij procedures/meldingen.

Als adviseur/vergunningverlener milieu geef je advies over milieu aspecten in de breedste zin van het woord: het beoordelen van ruimtelijke plannen, het toetsen van voorgenomen ontwikkelingen en de beoordeling van (milieueffect) rapportages. Ook intern lever jij je bijdrage aan het team en de organisatie. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied en je vertaalt deze naar consequenties voor zowel de RUD als voor opdrachtgevers.

Wie ben jij?
Je bent een adviseur/vergunningverlener milieu in hart en nieren en je krijgt energie van de afwisseling van individueel werken en samenwerken binnen en buiten de organisatie. Je hebt al een aantal jaren ervaring in het vakgebied en kennis van de relevante wet- en regelgeving (Wabo, Wet milieubeheer, Activiteitenbesluit, IPPC). Verder is het belangrijk dat je een relevante opleiding op minimaal HBO niveau hebt afgerond.

Je bent creatief in het overbruggen van tegengestelde belangen en je beschikt over goede communicatieve- en adviesvaardigheden. Ook heb je organisatie-, politieke- en bestuurlijke sensitiviteit. Je bent sterk in analyseren en onderkent causale verbanden in vraagstukken. Je houdt van plannen en organiseren, je bent klantgericht en je kunt resultaatgericht werken.

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je ook een salaris van maximaal  € 5.008,99 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 of 11, afhankelijk van kennis en ervaring).

De RUD Utrecht volgt de CAO Provinciale sector. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek! Mail je CV en motivatiebrief onder vermelding van “adviseur/vergunningverlener milieu” voor 25 mei 2021 naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Boris van de Water, Manager team Bedrijven, per e-mail via b.vandewater@rudutrecht.nl of per telefoon 06-55498028.

Op 2 juni 2021 vinden de gesprekken plaats.