Vacature medewerker HRM (0,8 – 1 fte)

Nieuws

De RUD Utrecht is opzoek naar een medewerker HRM (0,8 - 1 fte).

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We zijn ons aan het voorbereiden op de Omgevingswet. De Omgevingswet vraagt om een andere manier van werken; integraal, participatief en omgevingsbewust. Tegelijkertijd ontwikkelen we ons van een uitvoeringsorganisatie naar een technisch adviserende uitvoeringsdienst, om zo een breed inzetbare partner voor onze deelnemers te kunnen zijn. Dit vraagt o.a. om het aanleren van andere vaardigheden en cultuur. Vanuit HRM ondersteunen we de medewerkers bij deze veranderopgave.

We zoeken een Medewerker HRM!
De medewerker HRM is onderdeel van het cluster HRM binnen het team Bedrijfsvoering. Samen met  Cynthia (sr adviseur HRM) en Roel (sr. Adviseur HRM a.i.) zorgen we er samen voor dat de opgaven op HR gebied gerealiseerd worden.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers. De medewerkers komen bij jou met allerlei soorten vragen, bijvoorbeeld over de loonstrook, de secundaire arbeidsvoorwaarden of hoe iets werkt in AFAS. Ach, met jouw ervaring weet je wat er voor vragen op je af kunnen komen. Voor deze functie is het belangrijk dat je “ blauwe” kant hebt ontwikkeld. Dat wil zeggen dat je goed structuur kan aanbrengen, overzicht kan bewaken, goed kan plannen en nauwkeurig bent. Waarschijnlijk ben je dol op TO DO lijstjes, en daarom volgt een lijstje met onderwerpen die op jou lijstje komen.

-           Controleren van personeelsmutaties (Employee Self Service en Manager Self Service).

-           Optimaliseren van het e-HRM systeem AFAS, o.a. rapportages en workflows.

-           Brieven voor individuele medewerkers opstellen, o.a. contracten.

-           Personeelsmutaties verzamelen en aanleveren bij de (uitbestede) salarisadministratie.

-           Bewaken van indienst en uitdienst procedure, o.a. het regelen van toegang tot het gebouw en een computer voor nieuwe medewerkers.

-           Ondersteunen bij werving & selectie (o.a. vacatures uitzetten op diverse kanalen en sollicitatiegesprekken plannen en arbeidsvoorwaardengesprekken voeren)

-           Coördineren en plannen van afspraken van medewerkers bij de bedrijfsarts.

-           Uploaden van verslagen, diploma’s, etc. in Personeelsdossiers.

-           Toezien dat de ziek en herstelmeldingen correct worden ingevoerd.

-           Verlofcorrecties toepassen n.a.v. overwerk en consignatiediensten

Wie ben jij?
Je bent een ervaren HRM ondersteuner die gewend is om te werken met een CAO. Je krijgt energie van werken in een klein team waarin we gebruik maken van ieders talent om zo gezamenlijk onze doelen te bereiken. Bij afwezigheid vervangen we elkaar. Je bent dus de enige medewerker die deze functie bekleed. Daarom is het belangrijk dat je flexibel bent en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel zodat bijvoorbeeld iedereen op tijd zijn salaris krijgt. We zijn bezig met een professionaliseringsslag bij HRM. Niet alles is perfect, maar daar raak jij niet van in de war; je krijgt juist zin om mee te bouwen. Bij de RUD Utrecht maken we gebruik van het e-HRM systeem AFAS, heb je hier ervaring mee dan is dat mooi meegenomen. Naast een MBO+ werk en denkniveau neem je ook minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol mee.

Waarom zou je willen werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen HR adviseur vergunningverlener, adviseur, manager, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Want als jij je talenten kan inzetten dan vliegt de dag voorbij. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en kan (tijdens Corona zelfs moet) je thuiswerken. Ben je onder de 35 jaar dan doe je mee aan ons Young Professionals programma. Ben je ouder, dan zijn er ook talloze evenementen zoals borrels, een DOE dag en een Kerstfeest waar je aan mee kan doen.

Wat hebben we jou te bieden?
Naast een open en uitdagende werkomgeving en leuke collega’s krijg je ook een salaris van maximaal € 3.453,08 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De RUD Utrecht volgt de CAO Provinciale sector. Naast het brutoloon krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je bruto loonsom. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je 144 uur verlof.

Contact en procedure
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Mail je CV en motivatiebrief onder vermelding van “medewerker HRM” voor 12 september 2021 naar rud_hrm@rudutrecht.nl. Wil je meer informatie over de procedure of de functie? Neem dan contact op met Cynthia Ghurahoo via eerder genoemde e-mail of op het nummer 030-7023134.