Zwemwater Middelwaard onderzocht

Nieuws

Woensdag 20 juli worden monsters genomen van het zwemwater in Middelwaard (Vianen). Het onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van meldingen van jeuk na het zwemmen in de plas. Het onderzoek moet uitwijzen of de jeuk veroorzaakt wordt door het water.

""

De resultaten worden na enkele dagen verwacht en gecommuniceerd via de website en de social media-kanalen van de RUD Utrecht. Als er aanleiding voor is, worden zwemmers daarnaast gewaarschuwd via borden bij de plas en op zwemwater.nl. Tot de uitslag van het zwemwateronderzoek er is, is er geen reden om niet te zwemmen in de Middelwaard. Het is wel altijd verstandig om na het zwemmen goed af te drogen en thuis te douchen. 
 

Melden

De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht houdt toezicht op de veiligheid en hygiëne van de officiële zwemwaterlocaties in de provincie Utrecht. Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) wordt hier regelmatig gecontroleerd en kunnen recreanten klachten over de veiligheid en hygiëne melden via 030 702 33 33 (zwemwatertelefoon) of zwemwater@rudutrecht.nl. Als het nodig is, ondernemen de zwemwaterinspecteurs direct actie.