Verschillende omwonenden van Stadion Galgenwaard hebben melding gemaakt over de verlichting van het stadion. Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.
Meer informatie
Als u hinder ondervindt van de verlichting van Stadion Galgenwaard, kunt u dit melden bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht door te bellen met 0800 0225510 of via dit meldformulier. Wij nemen uw melding in behandeling en onderzoeken de situatie.
De verlichting in het stadion wordt deels gebruikt voor het onderhouden en verbeteren van de grasmat. FC Utrecht heeft aangegeven dat dit noodzakelijk is om aan sportieve en professionele eisen te voldoen.
Bij meldingen van lichtoverlast voeren wij onderzoeken uit op basis van wettelijke normen en richtlijnen. Samen met betrokken partijen zoals de gemeente Utrecht en FC Utrecht zoeken we naar een passende oplossing.
Langdurige blootstelling aan kunstlicht kan mogelijk effecten hebben op zowel de natuur als de gezondheid. Wij houden rekening met deze aspecten bij het onderzoeken van overlastmeldingen.
Wij werken samen met de gemeente Utrecht en andere betrokken partijen om passende maatregelen te nemen die lichtvervuiling kunnen beperken, zonder essentiële functies van de verlichting te hinderen.
Als u merkt dat afspraken over verlichting niet worden nageleefd, kunt u dit bij ons melden door te bellen met 0800 0225510 of via dit meldformulier. Wij onderzoeken de situatie en nemen indien nodig maatregelen.
Na het indienen van een klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij onderzoeken uw klacht. Wij houden u op de hoogte van de voortgang en de uitkomst van het onderzoek.
U kunt proberen de overlast te beperken door bijvoorbeeld verduisterende gordijnen te gebruiken. Daarnaast moedigen wij aan om overlast bij ons te melden door te bellen met 0800 0225510 of via dit meldformulier, zodat wij een goed beeld kunnen vormen van de overlastervaring.
Overmatige verlichting kan invloed hebben op flora en fauna, zoals mogelijke verstoring van het gedrag van nacht actieve dieren. Bij onze onderzoeken houden wij rekening met deze impact.
Herhaalde meldingen worden zorgvuldig geregistreerd en meegenomen in ons onderzoek. We streven naar een structurele oplossing die herhaling voorkomt.
Politieke besluitvorming kan bijdragen aan strengere regelgeving en het stimuleren van duurzame oplossingen. Wij werken samen met beleidsmakers om deze doelen te bereiken.
Ja, foto’s of video’s van de overlast kunnen nuttig zijn bij het beoordelen van uw melding. U kunt dit materiaal bij uw klacht toevoegen.
Wij voeren regelmatig controles uit om te beoordelen of gemaakte afspraken worden nageleefd. Bij afwijkingen ondernemen we actie in overleg met betrokken partijen.