Juridisch Adviseur Omgevingsrecht (27-36 uur)

Vacature

Ben jij een gedreven jurist met passie voor het milieu en de leefomgeving? Dan is deze vacature iets voor jou. Als onderdeel van een dynamisch team draag je bij aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veiligere leefomgeving voor iedereen. Bij de RUD Utrecht werken we talent gedreven. Valt een fout jou altijd op (talent Foutenspeurneus), denk jij goed na voordat je een beslissing neemt (talent Weger) of heb jij juist een heel ander talent dat in deze functie nuttig kan zijn? We gaan graag met je in gesprek!

Collega's RUD Utrecht

Wat doet de RUD?
De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Bij de RUD Utrecht werk je samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen werken we aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. We ontwikkelen ons steeds meer van een pure uitvoeringsorganisatie naar een breed inzetbare partner voor onze opdrachtgevers.

Wat ga jij doen?
Als Juridisch Adviseur bij de RUD Utrecht ben je een essentieel in vergunnings- en handhavingsprocedures. Je adviseert, bewaakt de juridische kwaliteit en vertegenwoordigt de RUD in bezwaar- en beroepsprocedures. Zo draag jij bij aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veiligere leefomgeving. 

We bespreken graag waar jij het beste past binnen onze organisatie. Je focus ligt op juridische advisering en procedures met betrekking tot natuur en milieu wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet, de Omgevingsverordeningen en Omgevingsplannen. 

In je rol zou je de volgende situaties tegen kunnen komen:

  • Je ontvangt een landelijke handhavingsverzoek van een natuur- of milieuorganisatie, waarover je bijvoorbeeld gaat afstemmen met andere omgevingsdiensten.
  • Een bedrijf dat op een duurzame manier willen innoveren dient een vergunningaanvraag in, waarbij je de vergunningverlener adviseert.
  • Je wordt gevraagd om bestuurlijk gevoelige vragen te beantwoorden van een opdrachtgever.
  • Je signaleert een belangrijke juridische ontwikkelingen en doet een voorstel om dit te integreren binnen onze organisatie.
  • Je vertegenwoordigt een opdrachtgever in een procedure tot en met de Raad van State.

Met jouw passie en expertise draag je actief bij aan natuurbehoud, een beter milieu en een veiligere leefomgeving voor iedereen, in lijn met onze gedeelde toewijding bij de RUD Utrecht.

Wie ben jij?
Jij hebt zin om je vol energie in te zetten voor de RUD Utrecht. Doordat jij sociaal en benaderbaar bent, weten de collega’s jou op een goede manier te vinden. Ook kun je door jouw politieke sensitiviteit, creatief omgaan met de afweging van tegengestelde belangen argumenten. Daarnaast beschik je over het volgende:

  • Je bent jurist op minimaal hbo-niveau en beschikt over een academisch werk- en denkniveau. 
  • Kennis op het gebied van het omgevingsrecht is een pré. 

Waarom wil jij werken bij de RUD?
Werken bij ons betekent meer dan je taken uitvoeren. Je bent niet alleen adviseur, vergunningverlener, toezichthouder of medewerker bedrijfsvoering: je bouwt ook mee aan een organisatie en je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven. We vinden je talent belangrijk en stimuleren je om deze in te zetten voor de organisatie. Omdat er veel ontwikkelingen zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van de Omgevingswet, willen we in kunnen spelen op veranderingen. Dit vraagt om samenwerking en flexibiliteit van alle collega’s. In onze informele en open cultuur gaan we uit van vertrouwen en heb je de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. 

Wat krijg je van ons?
Naast een stimulerende werkomgeving en fijne collega’s bieden we je een maandsalaris van maximaal €5.564,- (+22,37% IKB = €6.808,-; schaal 10 of 11 van de CAO Provincies, op basis van 36 uur). Het kan zijn dat je in de aanloopschaal wordt geplaatst. Inschaling is afhankelijk van ervaring en expertise. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Verder heb je de mogelijkheid om ATV-uren op te bouwen, dan werk je 40 uur per week en bouw je 204 extra verlofuren per jaar op, naast de standaard 144 verlofuren.

Enthousiast?
Je kunt direct solliciteren door te klikken op de knop ‘solliciteer direct’

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Dan kun je terecht bij Suzanne de Sevren Jacquet, Coördinator Juridisch Cluster, via 06 46 00 07 47 of s.desevrenjacquet@rudutrecht.nl

Heb je vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Daan van Osta, HRM, via 06 29 68 19 46 of werkenbij@rudutrecht.nl

Talent staat bij ons centraal, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Bij de RUD streven we naar een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en werk doet waar je plezier en energie uit haalt. We weten dat hoe je naam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt en wat je gelooft niets zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Solliciteer direct