Medior Milieuplanoloog (Vergunningverlener B) 24-36 uur

Vacature

De woningbouwopgave, energietransitie en klimaatverandering zijn de thema’s waar we als maatschappij ook de komende jaren mee aan de slag gaan. Daarom is een duurzame toekomstbestendige leefomgeving ontzettend belangrijk. Als jij hieraan een bijdrage wilt leveren, hebben wij bij de RUD Utrecht een mooie kans voor jou als Milieuplanoloog. Wij kijken vooral naar talenten. Heb jij een talent om verschillen te overbruggen (Bruggenbouwer), geef je niet snel op (Doorzetter) of heb je juist een ander talent wat goed binnen deze functie past? We gaan graag het gesprek met je aan!

''''

De RUD Utrecht
De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht is een plek waar veel specialisten bijeen komen. We werken in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht. Allemaal rondom hetzelfde thema: Milieu, natuurbehoud en een veilige en gezonde leefomgeving. Er werken in totaal zo’n 150 mensen, daardoor kunnen we snel werken, met korte lijntjes. Het werk dat we doen doet er toe en dat merk je.

Het cluster Advies
Het cluster Advies is binnen de RUD Utrecht een relatief nieuw cluster. De oprichting van dit cluster past in de ontwikkeling van de RUD van een organisatie met focus op Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) naar een echte samenwerkingspartner voor gemeenten in gebiedsontwikkelingen op weg naar een duurzamere toekomstbestendige leefomgeving. Zo kijken we niet alleen meer óf iets kan, maar hóe het kan. 

Met dit cluster is de RUD Utrecht een belangrijke speler aan tafel bij gebiedsontwikkelingen. Zo zijn we in staat om te zorgen we voor een prettige, bedrijvige en duurzame leefomgeving van hoge kwaliteit voor mens en natuur.

Wil je wat meer lezen over wat je toekomstige collega’s nu al doen? Lees eens het verhaal van adviseurs José en Irene: 'Amersfoort heeft de deur voor ons open gezet' | RUD Utrecht

Wat ga je doen?
Als Milieuplanoloog ben jij betrokken bij gebiedsontwikkelingsprojecten binnen de provincie Utrecht. Hierin ben jij de schakel tussen de belanghebbenden binnen het gebied (zoals de initiatiefnemer voor de gebiedsontwikkeling, de gemeente en betrokken bedrijven) aan de ene kant en de specialisten van de RUD Utrecht aan de andere kant. Op deze manier zorg jij voor een hoge kwaliteit van het gebied, voor natuur, milieu en mens. Natuurlijk doe je dit binnen de kaders van de wetgeving, maar altijd in dialoog met de betrokken partijen. Omdat je vroeg betrokken bent in de ontwikkeling van een gebied, hoef je niet alleen aan te geven wat niet mag, maar kun je samen met de partijen afspraken maken over het gebied. Dit laat je vastleggen in planregels bij de gemeente, zodat het ook in de toekomst geborgd blijft.

Projecten duren langere tijd (1-5 jaar) en in die gehele periode is de RUD Utrecht aangehaakt en ben jij dus betrokken. Je krijgt dus echt de kans om het gebied te zien ontwikkelen en je eigen adviezen werkelijkheid te zien worden.

Een dag als Milieuplanoloog

Je dagen als Milieuplanoloog zijn ontzettend divers. Een dag zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

  • Je start de dag met een breed overleg met het projectteam van de gemeente, waarin ook de initiatiefnemer aansluit. Gisteren heb je rapporten ontvangen van een adviseur Geluid en van een adviseur Bodem van de RUD Utrecht en heb je deze met hen afgestemd. Deze rapporten bespreek je nu in het overleg. Naar aanleiding van het overleg zullen nog wat extra onderzoeken uitgevoerd moeten worden. Dit neem je mee terug naar de specialisten van de RUD Utrecht.
  • In het begin van de middag schrijf je een adviesrapport voor een project waar je aan werkt
  • Daarna neem je deel aan de omgevingstafel van een gemeente en vertolkt daar de inbreng van de RUD Utrecht. Vragen die daaruit komen neem je mee terug naar de RUD Utrecht en zet je bij de specialisten binnen de organisatie.
  • Vervolgens bespreek je je advies over een gebiedsontwikkeling over de geluidsproblematiek en de voorgestelde oplossingen met de wethouder.
  • Je eindigt de dag met het bespreken van het omgevingsplan met de juristen van de gemeente. Zij stellen naar aanleiding daarvan planregels op. Zo zorg je dat de plannen ook in de toekomst geborgd blijven.

Wat breng je mee?
Je hebt relevante werkervaring en een relevante opleiding. Doordat je als generalist brede kennis hebt, kun je op alle niveaus meepraten. Je vertaalt daarmee de technische details van een specialistisch rapport naar voor ontwikkelaars en bestuurders begrijpelijke taal en andersom. Omdat je met veel belanghebbenden te maken hebt binnen een politieke context is het van belang dat jij een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit hebt; jij doorziet onderlinge verhoudingen snel.

Het borgen van oplossingen in beleid of in juridische regels in het omgevingsplan is een belangrijk onderdeel. Dit vraagt kennis van het omgevingsrecht en kunnen schakelen met juristen. Daarom is het belangrijk dat je goed je weg weet in het omgevingsrecht.

Omdat het cluster nog relatief nieuw is binnen de RUD Utrecht, is het belangrijk dat je flexibel en proactief bent. Met jouw ervaring met advisering, bouwen we samen aan een sterk adviescluster.

Uiteraard heb je affiniteit met gebiedsontwikkeling, milieu en duurzaamheid. 

Wat hebben we jou te bieden?
We bieden je de kans om je eigen leefomgeving op een duurzame manier te verbeteren. De RUD Utrecht heeft ontzettend veel specialistische kennis in huis, die jij kunt inzetten hiervoor. Zo kun je voor langere tijd bouwen aan de leefomgeving, maar ook aan het cluster Advies. Samen kunnen we echt iets moois neerzetten.

Je komt bij ons in dienst als vergunningverlener B en krijgt daarbij een salaris van maximaal € 4.778,- (+22%IKB= €5.846,-/maand; schaal 10 van de CAO Provincies) op basis van 36 uur.

De RUD Utrecht volgt de CAO Provincies. Naast het bruto salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget en bedraagt een percentage van 22,37% over de waarde van je brutoloon. Een fulltime werkweek is 36 uur maar je hebt de mogelijkheid om ATV op te bouwen. Dan werk je 40 uur per week, hierdoor bouw je 204 extra verlof uren per jaar op. Daarnaast krijg je standaard 144 uur verlof per jaar en is er uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan door te klikken op ‘solliciteer direct’. Dan nemen we snel contact met je op!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daan van Osta, HRM, via werkenbij@rudutrecht.nl, 06-29681946 (je kunt bellen of whatsappen). 

 

Talent staat bij ons centraal, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Bij de RUD streven we naar een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en werk doet waar je plezier en energie uit haalt. We weten dat hoe je naam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt en wat je gelooft niets zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Solliciteer direct