Young professionals bij de RUD

Verhaal

De afgelopen jaren is het aantal jonge medewerkers bij de RUD sterk toegenomen. Young professionals brengen nieuwe energie, flexibiliteit, ambitie en een frisse blik mee. Deze eigenschappen sluiten goed aan bij de ontwikkelingen die op de organisatie afkomen, zoals de Omgevingswet. De RUD kan de kracht van deze generatie dan ook goed gebruiken en wil de jonge collega’s graag behouden. Daarom zijn we in 2019 een young professionals (YP)- programma gestart. HRM-adviseur Sanne licht het programma toe.

"Het doel van het programma is het creëren van een omgeving waar young professionals zich vrij voelen om hun visie te delen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Hun energie kan een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de organisatie. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zowel op sociaal gebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verbinding met de organisatie.”

Gevangenis

Het programma begon in juli 2019 met een activiteit op een interessante locatie (Gevangenis Wolvenplein) waarbij de young professionals bezig zijn geweest met het opsporen van een ontsnapte gevangene. Ondertussen werden ze door verschillende coaches geobserveerd. Na de opdracht werden de observaties met de groep gedeeld en werd er gekeken naar het gedrag en de effecten daarvan op het team.

Aan het roer

Ook stonden de young professionals heel even aan het roer van de organisatie met een heus Young Professionals MT, waar voor de organisatie relevante vraagstukken werden besproken en de young professionals ook zelf onderwerpen op de agenda konden zetten. Helaas hebben we dit door de start van de lockdown nog niet af kunnen maken, maar wordt vervolgd! Ook hebben we minder serieuze activiteiten gedaan zoals bijlgooien en gewoon lekker borrelen. Een combinatie dus van fun & ontwikkeling!

Thuiswerken

Sinds we allemaal thuiswerken is het programma beperkt tot een online borrel. Sanne: “Het is moeilijk om nu activiteiten te plannen. We zijn met een clubje collega’s in overleg hoe we het programma in 2021 vorm kunnen geven.”