Vergunningverlener Bodem (36 uur)

Vacature

Bij de RUD Utrecht werken we aan een schonere en veiligere leefomgeving. Dé plek waar jij als ervaren Bodemspecialist jouw talenten kan inzetten voor natuur & milieu. Heb je al een paar jaar ervaring bij een overheidsorganisatie, of juist daarbuiten? We gaan graag het gesprek met je aan!

''''

Wat ga jij doen?

Als Vergunningverlener Bodem ben je verantwoordelijk voor:

 • Het beoordelen en verlenen van aanvragen met betrekking tot bodemactiviteiten onder de Omgevingswet, zoals graven, saneren en toepassen van grond.
 • Het behandelen van aanvragen en verzoeken in het kader van de Wet bodembescherming (overgangsrecht).
 • Het opstellen van brieven, beschikkingen, rapportages en correspondentie in samenwerking met juristen en ondersteunende medewerkers.
 • Het beoordelen van conceptuele modellen, saneringsplannen, bodemonderzoeken en evaluatieverslagen.
 • Het geven van adviezen aan opdrachtgevers en andere clusters binnen de RUD over bodemaspecten.
 • Het fungeren als aanspreekpunt voor bedrijven en burgers en het afhandelen van vragen in het bodemloket.

Waarom werken bij de RUD Utrecht?

Voor een ervaren bodemprofessional is de RUD Utrecht dé plek om een bijdrage te leveren aan een schone en veilige provincie Utrecht. Werken bij de RUD Utrecht betekent meer dan alleen je taken uitvoeren. Bij ons krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk op jouw manier in te richten. We bieden een omgeving waar je kunt zijn wie je bent en waar je jouw talenten kunt ontwikkelen. Werken bij de RUD Utrecht betekent:

 • Werken voor natuur & milieu. Want dat is onze belangrijkste klant. Zo draag je bij aan een betere en duurzamere leefomgeving voor de samenleving. 
 • Werken met jouw talent. Want dan vliegt de tijd. In het team kijk je samen hoe je nog meer gebruik kan maken van elkaars talenten. Heb jij talent voor het overbruggen van verschillen tussen mensen (Bruggenbouwer), ben je efficiënt en doelgericht (Planmaker), kun je grote hoeveelheden informatie makkelijk verwerken (Ontrafelaar), of beschik je over een ander talent wat je bij ons wil inzetten? 
 • Werken vanuit vertrouwen. Want jij bent de professional. Bij ons heb je veel ruimte om je werk op je eigen manier te organiseren. Binnen onze open cultuur kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken. 

Daarnaast worden er talloze evenementen georganiseerd, zoals een kerstfeest, doe-dag of borrels. 

Wat wij jou bieden

 • Een salaris van maximaal €5.827,- (+22% IKB = €7.152,-/maand); schaal 10 of 11 van de CAO Provincies afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om ATV op te bouwen door 40 uur per week te werken en daarmee 204 extra verlofuren per jaar op te bouwen, naast de standaard 144 uur verlof.
 • Ruimte voor jouw ideeën en initiatieven, en de mogelijkheid om mee te bouwen aan de organisatie.

Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Alle info staat op deze pagina: www.rudutrecht.nl/arbeidsvoorwaarden

Wat jij meebrengt

We zoeken een energieke professional op hbo-niveau met ten minste 5 jaar ervaring in de bodemsector, bijvoorbeeld als adviseur bij een adviesbureau of als vergunningverlener. Je kunt zelfstandig complexe aanvragen afhandelen en bent bekend met de Omgevingswet. Je hebt ervaring met bodemsaneringen en saneringstechnieken. Tot slot ben je analytisch sterk, politiek en bestuurlijk sensitief.

Over de RUD Utrecht

De RUD Utrecht voert in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Utrecht taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Je werkt samen met ongeveer 150 collega’s, waarvan zo’n 120 toezichthouders en vergunningverleners en 30 medewerkers in de bedrijfsvoering. Samen staan we voor een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving. 

Contact en procedure

Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct door op de knop ‘solliciteer direct’ te klikken. We sluiten de vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gaby de Wolff, Teamleider Bodem, via g.dewolff@rudutrecht.nl of 06-11601434. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Daan van Osta, HR adviseur, via werkenbij@rudutrecht.nl of 06-29681946.

Talent staat bij ons centraal, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Bij de RUD streven we naar een veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn en werk doet waar je plezier en energie uit haalt. We weten dat hoe je naam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt en wat je gelooft niets zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren! 

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Solliciteer direct